Online behandeling


Niet alleen nu in de bijzondere en spannende tijden rondom de Corona-crisis, maar ook in andere landen waar de afstand onderling groter is en het zorgaanbod minder is, wordt er veel gebruik gemaakt van online behandelingsvormen.

Therapiepraktijk Labyrint biedt dit aanbod sinds april 2020 ook aan.

Ook traumatherapie kan online opgestart of voortgezet worden. Dit kan bij volwassenen, maar ook bij kinderen, jongeren en zelfs bij jonge kinderen.
Omdat traumatherapie per definitie spannend is en om beladen onderwerpen gaat, kan het even wennen zijn om dit nu zonder live contact vorm te geven. De ervaring is echter, dat dit snel went en dat er ook voordelen aan zitten.

Laten we samen bespreken of en hoe dit een optie kan zijn!

Middels een uitnodiging voor beeldbellen kan een intakegesprek online plaatsvinden en daaruitvolgend komt een behandelvoorstel voor de therapiesessies. De sessies hebben een duidelijke structuur en volgorde wat als doel heeft de veiligheid te vergroten en te weten wat te doen als de verbinding verbreekt.
* Bij de behandeling van jonge kinderen is actieve betrokkenheid van 1 dan wel 2 ouders noodzakelijk (twee ouders in de situatie dat 1 ouder het beeldbellen waarborgd - filmt- en de ander het kind op schoot heeft en steun biedt tijdens de behandeling).
* Bij kinderen in de basisschoolleeftijd worden duidelijke ondersteunende afspraken met ouders gemaakt, waarbij zij kunnen inspringen indien nodig, maar zichzelf wat meer op afstand kunnen plaatsen.
* Bij jongeren kunnen indien nodig en gewenst ouders inzetbaar zijn voor de pratische ondersteuning