YOGA NIDRA


Yoga Nidra is een extra dimensie binnen de therapeutische setting. Het geeft naast het praten en het begrijpen ook de ruimte aan het lijf om te voelen.

Yoga Nidra, ook wel slaapyoga genoemd, is een vorm van Yoga waarbij je in zit, maar meestal in lig, tot een diepe vorm van ontspanning komt. Je kunt je lijf laten slapen, terwijl je zelf nog net wakker genoeg bent om wat te horen.

Zoals bijvoorbeeld op het strand, je ligt lekker op de handdoek of het kleedje in het warme zand. Het zonnetje schijnt warm op jouw gezicht, je hebt je ogen dicht. Het zand onder je, het zonnejte boven je, maken je lekker warm en ontspannen. In de verte hoor je misschien het breken van de golven in de branding. Je hoort af en toe een meeuw overvliegen en zijn kenmerkende kreten slaan. Je kunt vast ook nog wel het geroezemoes horen van de kinderen die spelen in het zand, en de mensen die met elkaar praten op de kleedjes. Je hoeft er alleen even helemaal niets mee. Jij beweegt je niet, het lijkt net alsof je slaapt. Alles voelt zwaar, loom en ontspannen. Je hoeft even helemaal niets.

Yoga Nidra brengt je in eenzelfde soort ontspanning en samen met een speciaal op maat gemaakte oefening, kun je deze onstpanning ook optimaal benutten. Want als het lijf in diepe rust is, je helemaal niets meer hoeft, je ook eigenlijk niet meer kunt nadenken en het net is alsof je even op vakantie bent .... zijn ook de 'ja, maar' en de 'wat als' en de 'hoe dan' ook even op vakantie.

Al onze kritische stemmetjes, die ook best heel nuttig kunnen zijn, geven in de Yoga Nidra iets minder weerwoord. Gevoelens van kracht, trots, tevredenheid en veiligheid krijgen nu wat meer ruimte. En juist daardoor worden ze sterker en sterker.


Yoga Nidra wordt individueel aangeboden.
Voor het optimale effect wordt een serie van 8 keer aangeraden.
Ouders worden hierbij betrokken om ook thuis en samen dezelfde ontspanning te kunnen creeeren.

Aanmelden kan via de website


Yoga Nidra kan ook in groepen gegeven worden.
Bij Therapiepraktijk Labyrint is hier nu nog geen nieuwe planning voor gemaakt.
Interessie hiervoor kan worden doorgegeven via een aanmelding op de website, deze worden dan verzameld totdat er een groepje gevormd kan worden.
Er zal daarover tzt verder informatie volgen.